Produkter

Vi erbjuder produkter med montering inom följande områden:

 

Räcken

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Öppnar upp för mer ljus och rymd, och ett pålitligt skydd mot fallolyckor. Det stilrena och luftiga räcket smälter diskret in i miljön du önskar, oavsett om det är i trapphall, loftgång, balkong eller altan.

Utförande kan väljas mellan topp eller sidomontering.

Val av räcke allt ifrån fyrkantiga och runda stolpar, handledare går att få i olika träslag. Det finns även ett stolplöst räcke som ger dig maximalt med utsikt och ett extremt luftigt intryck. Alla våra räcken passar lika bra för inomhus som utomhus bruk.

Val av glas till ditt räcke kan du få i klart eller frostat utförande. Du kan förstås kombinera dessa två glas för att till exempel skärma av insyn.

glasräcke  glasräcke[/read]

INREDNINGSGLAS

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Har en mängd olika användningsområden som till exempel, väggbeklädnad i våtrum och utomhus, stänkglas, bordsskivor, garderobsdörrar, golv, skärmväggar, fönsterbänkar samt bänkskivor i kök. Som sagt, endast fantasin sätter gränserna. Glaset bearbetas med de hål, urtag och form som behövs för att passa i dina miljö.

Val av glas även här finns det många möjligheter. Man kan välja härdat eller ohärdat lackat glas. Man kan också välja mellan vanligt floatglas som har lite grönton i sig eller järnfattigt glas som är mer transparant och återger färgen mer exakt. Om man vill ha lite matt yta så kan man välja att lacka ett etsat glas.

Färger valfri RAL kulör. Möjligheter med andra färgskalor såsom exempelvis NCS och PANTONE finns också. Finns även metallic eller transparanta färger.

inredningsglas[/read]

Duschväggar / duschdörrar

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Vi använder GSAB´s  koncept Invitrea. Deras beslag och profiler håller en hög klass och en snygg design, dessutom erbjuder dom marknadens längsta garanti, 20år på beslag samt profiler. Duschväggar / duschdörrar är måttanpassade efter dina förutsättningar, här finns en mängd olika varianter på modeller samt utförande. Allt detta går även att köpa som ett ” IKEA ” paket för den händige.

invitrea

[/read]

Slag och skjutdörrar

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Helglasdörr i härdat 8-10mm säkerhetsglas.

Färg glaset finns i en mängd olika varianter. Klart, frostat, lackat…. Det frostade glas är framtaget för att ge ett bra ljusinsläpp men samtidigt ha ett högt insyns-skydd. Dörren finns i två alternativa karmar, en i trä och en i aluminium.

Vi byter även ut befintliga trädörrar till glasdörrar, så länge det har nordiskt standardmått.

Tillbehör gångjärn, lås, låsbehör, trösklar och handtag.

 

Skjutdörrar i härdat 10-12mm säkerhetsglas.

Färg glaset finns i en mängd olika varianter. Klart frostat, lackat ….

Utförande tak eller vägg monterad, går även att bygga in i vägg. Beslag av rostfritt stål med synliga monteringsdetaljer, gör att detta parti får ett väldigt modernt utseende, går även att få med icke synliga monteringsdetaljer. Dörrarna går att få som såväl enkel samt pardörr.

skjut slag [/read]

Glaspartier / väggpartier

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Aluminiumprofiler för att bygga fasta glasväggar i t.ex. kontor och bastu.

Om du behöver kombinera fast glasparti med dörr kan du välja mellan slagdörr eller skjutdörr. Dessa profiler finns i tre standard färger, silvermatt, vit och borstad rostfri look, går även att specialbeställa om man önskar andra färger.

glasparti[/read]

Entrétak

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Skyddar inte enbart dörr och dörröppning från regn, det är dessutom en snygg detalj på fasaden som ger karaktär till huset.

Kombinationen av borstat rostfritt stål och glas ger ett modernt och stilrent uttryck som passar väl in den moderna arkitekturen. Varje tak måttanpassas för att passa perfekt till dina önskemål vilket förutom att det blir snyggt, även ger möjlighet för ett säkert montage. Beslagen finns i en rund och en rektangulär design.skärmtak [/read]

Speglar och glashyllor

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Sortimentet av produkter för montering av speglar och glashyllor är förhoppningsvis tillräckligt brett för att du ska finna en variant som passar dig. Glashyllorna finns i kvadratiskform,vinkelformad, cylindriskform, rektangulärform, halcirkelfom och löpskena.

konsoler [/read]

Skyddsfilm

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Monteras efter dina önskemål, för att ge dig maximalt skydd mot insyn men även ljus insläpp. Du kan välja att heltäcka, halvtäcka osv. Vår plastfilm ger ett frostat intryck.  [/read]

Plast

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Akryl i olika tjocklekar och färger samt Polykarbonat i olika varianter.Vi kan även tillhandahålla de flesta typer av bearbetningar av plast såsom sågning, CNC fräsning, laserskärning, böjning och gravyr. [/read]

Energiglas

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Energiglas är ett glas som är belagt med en speciell beläggning, en beläggning som släpper igenom kortvågig solenergi och reflekterar långvågig rumsvärme. Energisparglas minskar värmeförluster, förhindrar kallras och förbättrar komforten.

Varför byta till energiglas? Energiglas förbättrar inomhusklimatet genom att minska kallras och strålningsdrag. Dessutom reduceras behovet av uppvärmning, vilket i sin tur leder till en bättre miljö på vårt klot och till lägre energiräkningar för fastighetsägaren.[/read]

Isolerglas

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Hos oss kan du beställa isolerglaskassetter i princip alla storlekar och former. Fyrkantiga, rektangulära, runda eller kilformade m.m. Isolerglas är beteckningen för 2- eller 3-glaskonstruktioner. Mellan glaset finns ett tomrum som är gasfyllt och hela fönstret är helt tätt. Den vanligaste gas som används är argom.

Val av glas till sin kassett, beror på vad fastighetsägaren har för avsikt med sina fönster, energibesparing, bullerdämpande, säkerhet, solskydd, brandskydd, personskydd eller insyns-skydd.iso glas[/read]

Person/säkerhetsglas

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Härdat glas är fem gånger starkare än vanligt glas.

När härdat glas brister splittras det i små ofarliga bitar som minimerar risken för allvarliga skärsår. Uppfyller kraven för högsta personsäkerhetsklass 1(C)1. Det går även att få ett lamineratglas, det innebär att glaset med hjälp av en lamellfilm sitter kvar i ramen utan att det kommer farliga skärvor från glaset. [/read]

Glasreparationer

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Fönster utsätts för mycket under åren, färgen flagnar, kittet lossnar eller man har en spricka i glaset. Då är det kanske dags att göra en fönsterrenovering.

Utförande antingen tar du med dig bågen till oss och vi löser ditt problem, eller så kontaktar ni oss och vi gör ett hembesök och löser allt på plats hemma hos dig.[/read]

 Uterum

[read more=”Läs mer” less=”Minimera”]

Att välja uterum/inglasning kan vara svårt, vi hjälper dig gärna att ta fram ett koncept som ska uppfylla dina krav och förväntningar. Våra skjutdörrar och fasta väggar är måttanpassade efter dina förutsättningar. [/read]

 

 

Besöksadress

Kungälvs Glasmästeri AB
Svarvaregatan 19B
442 34 Kungälv

Tel. nr: 0303 – 133 25
E-post: info@kungalvsglas.se