Om Företaget

År 1943 startade Harry Wennroth Kungälvs Glasmästeri. Verkstaden hade han på Västra Gatan 18 hos Wenanders. Det mesta arbetet utfördes utomhus under det gamla snickeriet.

På 60-talet var det dags för sönerna Thore och Lage att börja jobba på firman. Harry och hans söner ville gärna ha en riktig verkstad och framförallt ville dom gärna kunna stå inomhus och jobba under vintrarna så 1968 flyttade glasmästeriet till  Gamla Torget.

Det blev allt fler som ville använda sig av Kungälvs Glas tjänster så 1977 anställdes Håkan Samuelsson.

I slutet på 70-talet lämnade Harry över ansvaret för Kungälvs Glas till sina båda söner. I Rådhuset arbetade man på fram till 1990 då man växt ur lokalen och behövde något större och mer lättarbetat. Flytten gick till Smedmästaregatan och en betydligt större lokal.

Året därpå anställdes Ann-Britt Wennroth på kontoret. Förutom att ta hand om alla papper jobbar Ann-Britt med inramningar. 2002 behövdes lite extra hjälp på firman. Thore ringde sin gamla kompis Ole Jeppesen som alltid brukar ställa upp när det behövs. Ole svarade som alltid -Inga problem, jag ställer upp!! Detta va början på en lång anställning.

2011 bestämde sig Lage för att det var dags att gå i pension och en tredje generation Wennroth, Thores son Johan, anställdes.

I slutet på 2015 och början på 2016 blir det stora förändringar på Kungälvs Glas & Inramningsaffär AB.

-Efter många fina år av hårt arbete och ett otroligt engagemang är tiden inne för Håkan att gå i pension. Även Ole (75 år ung) känner att det får vara färdig jobbat. Thore har kommit på att det faktiskt finns fler saker man kan göra än att arbeta så han vill dra ner på arbetstiden.

Johan Wennroth tar över företaget

-Inramningarna blir allt färre så den avdelningen avvecklas. Eftersom inramningar är en del av företagsnamnet blir det också nödvändigt att göra ett namnbyte. Kungälvs Glas & Inramningsaffär AB blir Kungälvs Glasmästeri AB. Den delen av lokalen som tidigare använts för inramningar byggs om till utställningsrum. Trots alla förändringar hoppas vi på Kungälvs Glasmästeri att alla kunder nya som gamla ska känna sig välkomna. Vårt mål är att fortsätta driva firman i samma positiva anda som Harry började med 1943.

Besöksadress

Kungälvs Glasmästeri AB
Svarvaregatan 19B
442 34 Kungälv

Tel. nr: 0303 – 133 25
E-post: info@kungalvsglas.se

Vår ambition

Är att med våran yrkeskompetens utföra ett utmärkt arbete. Så att våra kunder sedan i sin tur ska vilja rekommendera oss vidare.